اسپوندیلیت آنکیلوزان و روش هایی برای کاهش علائم آن
اسپوندیلیت آنکیلوزان و روش هایی برای کاهش علائم آن
  • مربوط به موضوع » <-CategoryName->

اسپوندیلیت آنکیلوزان (AS) نوعی آرتریت است که در درجه اول بر ستون فقرات تأثیر می گذارد و باعث درد و سفتی می شود. این یک بیماری التهابی مزمن است که عمدتاً مفاصل ستون فقرات را هدف قرار می دهد، اما می تواند سایر نواحی مانند لگن، دیواره قفسه سینه و گاهی اوقات حتی چشم ها یا مفاصل دست و پا را نیز درگیر کند. این عارضه عمدتاً جوانان بین سنین 15 تا 40 سال را تحت تأثیر قرار می دهد، اگرچه ممکن است در هر سنی رخ دهد. علت دقیق اسپوندیلیت آنکیلوزان به خوبی شناخته نشده است، اما اعتقاد بر این است که نتیجه عوامل ژنتیکی و محیطی است. مشخص است که یک پیوند ژنتیکی قوی در افراد مبتلا به این عارضه وجود دارد، زیرا تمایل دارد در خانواده ها ایجاد شود. برخی از محققان بر این باورند که برخی از باکتری ها یا ویروس ها ممکن است باعث شروع AS در افراد مستعد شوند. علائم اسپوندیلیت آنکیلوزان می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد، اما معمولاً شامل درد و سفتی در ناحیه کمر و لگن است، به ویژه در صبح یا بعد از دوره های استراحت. سایر علائم رایج عبارتند از:

درد و سفتی در سایر قسمت های بدن مانند گردن، دیواره قفسه سینه و لگن
التهاب چشم ها، ایجاد درد، قرمزی و حساسیت به نور (اسپوندیلیت آنکیلوزان همچنین می تواند باعث التهاب در مفاصل ساکروایلیاک شود که منجر به تورم و درد در باسن می شود)
خستگی و احساس ناخوشی عمومی در برخی موارد، اسپوندیلیت آنکیلوزان می‌تواند منجر به عوارض جدی مانند مشکلات ریوی یا قلبی شود، بنابراین دریافت مراقبت‌های پزشکی مناسب برای افراد مبتلا به این بیماری مهم است. هیچ درمانی برای اسپوندیلیت آنکیلوزان وجود ندارد، اما چندین درمان وجود دارد که می‌تواند به مدیریت علائم و کاهش پیشرفت بیماری کمک کند.

در دنیای امروزی، مردم زمان بیشتری را در داخل خانه سپری می کنند تا بیرون از خانه، که منجر به مشکلات سلامتی بسیاری مانند کمردرد و بیماری های روماتیسمی مانند آرتریت می شود. آرتریت روماتوئید می تواند باعث التهاب مفاصل، تورم و درد شود و راه رفتن یا حتی حمل مواد غذایی را دشوار کند. خوشبختانه، انواع ورزش های مفیدی وجود دارد که می تواند به کاهش برخی از علائم مرتبط با روماتیسم ستون فقرات کمک کند. این مقاله فهرستی از 12 ورزش برتر برای تسکین درد و سفتی مربوط به روماتیسم ستون فقرات را در اختیار شما قرار می دهد. اجازه دهید مستقیماً در آنها شیرجه بزنیم!

ورزش هایی برای رفع سفتی ناشی از آرتریت ستون فقرات

به ورزش هایی برای اسپوندیلیت آنکیلوزان به نقل از سایت زندگی سبز توجه نمایید.

کشش گردن - ورزش کششی گردن با بهبود گردش خون و جریان خون در ناحیه آسیب دیده به افزایش انعطاف پذیری کمک می کند. همچنین به کاهش درد و سفتی ناحیه گردن کمک می کند. برای انجام این تمرین، صاف بایستید در حالی که دست‌های خود را روی سینه یا تیغه‌های شانه‌ها در کنار هم قرار دهید و هر دو کف دست به سمت بالا باشند. سپس به آرامی سر خود را در جهت عقربه های ساعت و خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخانید تا زمانی که در هر نقطه از زمان به حداکثر دامنه حرکتی برسید. این تمرین را ده بار در روز و سه بار در هفته تکرار کنید.

کشش شانه - تمرین کششی شانه برای افزایش انعطاف پذیری و کاهش تنش عضلانی در سراسر قسمت فوقانی بدن طراحی شده است. نواحی خاصی از جمله شانه ها، بازوها و عضلات قفسه سینه را هدف قرار می دهد. برای انجام این تمرین، به پشت دراز بکشید و یک دست خود را زیر بدن خم کنید در حالی که دست دیگر خود را پشت سر قرار دهید و انگشتان به سمت سقف باشد. قبل از تغییر سمت، سی ثانیه نگه دارید. انجام هر روزه این ورزش باید برای اکثر افراد مبتلا به روماتیسم ستون فقرات کافی باشد.

لیفت بازو - تمرین لیفت بازو یک راه عالی برای تقویت عضلات واقع در نزدیکی ستون فقرات و جلوگیری از سفتی در قسمت تحتانی بازوها است. این تمرین شامل بلند کردن هر بازو به سمت بالا و حفظ وضعیت بدنی خوب است. برای بهترین نتیجه، مطمئن شوید که در هر نقطه از این تمرین بازوی خود را به مدت سی ثانیه در جای خود نگه دارید.

ورزش اکستنشن انگشت - یکی دیگر از تمرینات عالی که در صورت ابتلا به آرتریت در مفاصل انگشتان باید امتحان کنید "کشش انگشت" نام دارد. این تمرین شامل کشیدن هر پنج انگشت به طور همزمان در حالی که انگشت شست را ثابت نگه می دارد. از کوچک شروع کنید و به تدریج کار را ادامه دهید تا زمانی که بتوانید انگشتان خود را بدون هیچ احساس ناراحتی دراز کنید.

خم کردن زانو - یکی از آخرین تمریناتی که ممکن است برای مقابله با آرتریت ستون فقرات مفید باشد، تمرینات خم کردن زانو است. این شامل نشستن با پاهای خم شده به جلو و سپس خم شدن به عقب است تا زمانی که در انجام این کار احساس راحتی کنید. همچنین می‌توانید به‌جای زمین، روی صندلی بنشینید، اگر روی مفاصلتان راحت‌تر احساس می‌کنید.

سایر تمرینات مفید روماتیسمی

ورزش شنا - اگر پیاده روی خیلی دردناک نیست، اما شنا کردن ممکن است تلاش زیادی را به همراه داشته باشد، از مزایای ورزش در آب استفاده کنید. کلاس‌های ایروبیک آبی، برنامه‌های ورزشی کم تاثیر را ارائه می‌دهند که به طور خاص برای افراد مبتلا به آرتریت طراحی شده است. آنها بر فعالیت قلبی عروقی و تمرینات تمرینی قدرتی هدفمند تمرکز می کنند که مفاصل حساس را تحریک نمی کنند.

تمرینات هوازی کم تاثیر - به غیر از شنا، تمرینات هوازی با شدت کم مانند راه رفتن تند یا رقص ممکن است به شما در مدیریت موثر علائم کمک کند. مشخص شده است که پیاده روی عملکرد کلی سیستم ایمنی را بهبود می بخشد و در عین حال سطح هورمون های استرس مانند کورتیزول را کاهش می دهد. در همین حال، رقص، حمایت اجتماعی بسیار خوبی را برای کسانی که به دلیل بیماری های مزمن مانند روماتیسم با افسردگی دست و پنجه نرم می کنند، فراهم می کند.

تمرینات تقویتی - اگرچه تمرینات قدرتی همیشه مستقیماً برای افرادی که از بیماری‌های روماتیسمی مانند آرتریت رنج می‌برند سود نمی‌برد، اما ممکن است به قوی نگه داشتن گروه‌های عضلانی اطراف کمک کند تا بتوانند مفاصل ضعیف شده را جبران کنند. برای کمک به این اهداف، نوارهای مقاومتی یا وزنه های سبک را به برنامه خود اضافه کنید. البته به یاد داشته باشید، کار بیش از حد برخی از عضلات می تواند آسیب های موجود را تشدید کند، بنابراین قبل از شروع هر نوع رژیم ورزشی جدید، ابتدا با پزشک مشورت کنید.

پوزیشن‌های یوگا - در نهایت، ژست‌های یوگا مانند سگ رو به پایین (Adho Mukha Svanasana) و ژست کودک (Balasana) ممکن است به ویژه در صورت مبارزه با محدودیت‌های فیزیکی مفید باشند زیرا در مقایسه با روتین‌های ورزشی سنتی به انرژی کمتری نیاز دارند. آنها همچنین ممکن است برای شل کردن عضلات منقبض یا کاهش احساسات عمومی اضطراب و استرس مرتبط با علائم آرتریت مفید باشند. با این حال، فقط به یاد داشته باشید که یوگا معمولاً برای کسانی که درد مفاصل شدید را تجربه نمی کنند توصیه می شود زیرا حرکات آهسته آن ممکن است ناراحتی را بیشتر تشدید کند مگر اینکه به درستی تحت نظارت واجد شرایط انجام شو



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه: